Contacti'ns

Actualitat

La nueva familia de válvulas INNOVA

Descubre la nueva familia de válvulas neumáticas de simple y doble asiento

Pròximes Fires

PHARMATECHEXPO 2017

Ahmedabad - India

PHARMALYTICA

Hyderabad - India

INTERNATIONAL FOODTEC INDIA

New Delhi - India

historia

L’evolució era imprescindible en un mercat molt saturat


La inquietud i l’afany de superació el van portar, pocs anys després, a ampliar la seva gamma de productes i, fins i tot, a expandir el seu radi d’acció més enllà del sector alimentari. Es creen noves empreses, com Candigra, per la fabricació de vàlvules i accessoris inoxidables; Forja La Farga, per la fundició de l’acer inoxidable; Wine Pump, per la construcció de bombes per al tractament del vi i l’oli o Candipharm, per la fabricació de material pel sector farmacèutic. Tot plegat va acabar desembocant en la configuración d’un gran grup especialitzat i líder en la gestió de procesos i serveis centrats en quatre sectors industrials, com l’alimentari, l’enològic, el cosmètic i el farmacèutic. 

El 1980, Inoxpa obre la seva primera delegació a l’estranger, a Perpinyà (França). Aquí, s’inicia un procés d’internacionalització de l’empresa, que s’ha anat accentuant en els darrers 15 anys fins a teixir una xarxa d’un centenar de punts de distribució repartits arreu del món. La seu central es manté a Banyoles, en el cor del Pla de l’Estany, tot i que l’inexorable volum de creixement va motivar que, el 1987, es construïssin les instal·lacions actuals, molt més àmplies i modernes que les anteriors. 

La gestació del que ha acabat esdevenint Inoxpa es va fer en un antic taller de bombes d’aigua del carrer Girona de Banyoles, fa gairebé quatre dècades (1972). Allà, a partir de Bombas Félez, Candi Granés, general manager i alma mater de l’empresa, va encetar la seva trajectòria, especialitzant-se en la fabricació de bombes pel sector alimentari fetes en acer inoxidable. Era un nou concepte de producte, però l’evolució era imprescindible en un mercat molt saturat.

CRONOLOGIA HISTÒRICA INOXPA

1972 – Candi Granés funda INOXPA, a partir de l’empresa Bombas Félez, dedicada a la fabricació de bombes d’aigua.

1976 – L’empresa incorpora noves referències i crea noves empreses com Candigra. Anys més tard, es crea Wine Pumps i Candipharm, dedicades al sector enològic i farmacèutic respectivament.

1980 – S’obre la primera sucursal internacional a Perpinyà (França).

1986- Obertura de la delegació comercial d’Itàlia. Suècia, Dinamarca, Anglaterra, Sud-Àfrica, Estats Units, Rússia, Algèria i Austràlia.

1987 – Trasllat a les instal·lacions actuals, al polígon de la Farga de Banyoles.

1996 – Obertura de la delegació comercial de Portugal.

1998 -  Obertura de les delegacions comercials de Dinamarca i Sud-Àfrica.

2004 -  Obertura delegació comercial a Estats Units.

2006 – Obertura del centre productiu i tècnic d’enginyeria a París, França (sectors farmacèutic i cosmètic). Obertura de la delegació comercial de Rússia.

2007 – Reestructuració i fusió del Grup, amb la creació d’Inoxpa S.A. / Obertura del centre tècnic d’enginyeria a Dinamarca / Suècia (sector alimentari).

2008 – Obertura del centre productiu de Portugal i les delegacions comercials de Algèria i Austràlia.

2010 – Obertura dels centres productius de la Xina i l’Índia. INOXPA guanya el Premi Princep Felip  a la Competitivitat Empresarial en la modalitat de petita i mitjana empresa. També va ser finalista en la modalitat d’internacionalització i el Premi Banyolí de l’Any.

2011 – Creació de la divisió dedicada als processos làctics (Inoxpa IDS).

2012 – Obertura de la delegació comercial a Ucraïna

2013 – Obertura d’Inoxpa Colòmbia i Inoxpa Middle East (Dubai). Obertura d’una empresa a Rússia per a la venda de components (Starinox). Guanya el Premio Nacional de Innovació y Diseño 2013 Ministerio de Economía y Competitividad.

2014 – Guanya el Premi CEPYME en la categoria PYME del año i és finalista en la categoria PYME INTERNACIONAL.

Posta en marxa del portal de venta online (B2B).

2015 – Obertura d’un centre productiu a Índia (Candigra).


XARXES
SOCIALS
MÒDULS
SOLUCIONS
CERCADOR
CERTIFICATS
SELECTOR
BOMBES
ÉS BO
SABER
DESCÀRREGUES
VIDEOS
banner banner banner banner